Mitt casino Välj casino

  • Svenska
  • English

Cookies

Vad är en cookie?

En traditionell cookie är en liten textbaserad datafil som en webbserver ber om att få spara i din webbläsare. Genom att innehållet i cookien i allmänhet skickas tillbaka med varje förfrågan till den aktuella webbplatsen är det möjligt för servern att hålla reda på besökarens preferenser, beteende eller identitet (i den mån den är känd).

Cookies kan vara temporära eller beständiga. Temporära cookies (även kallade ”sessionscookies”) försvinner från din webbläsare när du stänger webbläsaren. Beständiga cookies sparas i din webbläsare tills det att de når sitt utgångsdatum, men varje gång du återvänder till en webbplats förlängs giltighetstiden.

Man skiljer också på förstaparts- och tredjepartscookies. Cookies som placeras ut av den webbplats som du besöker (i detta fall Casino Cosmopol) kallas för förstapartscookies, medan tredjepartscookies sätts av ett företag som webbplatsinnehavaren har ett samarbete med eller köper tjänster ifrån. Syftet med tredjepartscookies är oftast att sammanställa statistik om besökarnas surfvanor eller att skaffa underlag för riktad marknadsföring på andra webbplatser till exempel via digitala annonsnätverk. Många webbläsare ger besökaren möjlighet att blockera tredjepartscookies utan att samtidigt blockera förstapartscookies.

Casino Cosmopols definition av cookies

I enlighet med Post- och Telestyrelsens tolkning av LEK – lagen om elektronisk kommunikation – betraktar vi förutom traditionella cookies även liknande tekniska lösningar där information lagras och hämtas från besökarens terminal som cookies. Det innefattar standardbaserade lösningar som Web Storage, IndexedDB och andra lösningar (till exempel Flash cookies och pixlar), även om de inte visas och kontrolleras på samma sätt som traditionella cookies. Även så kallad fingerprinting, det vill säga när användaren följs med hjälp av mer eller mindre unikt identifierande egenskaper i till exempel webbläsaren, omfattas av Casino Cosmopols definition av cookies. Casino Cosmopol använder inte nödvändigtvis alla dessa spårningstekniker, men vi har valt att harmonisera vår definition med tillsynsmyndighetens för enkelhetens skull.

Vi använder fortsättningsvis samlingsbegreppet ”cookies” för alla ovanstående lösningar i denna information.

Cookies och behandling av personuppgifter

När en besökare går in på Casino Cosmopols webbplats samlas personuppgifter in via cookies för olika ändamål och då regleras dessa behandlingar av EU:s dataskyddsförordning GDPR och den svenska Dataskyddslagen. För mer information om behandling av personuppgifter läs Casino Cosmopols information om behandling av personuppgifter.

Hur använder Casino Cosmopol cookies?

Vi använder oss av cookies för nedan huvudsakliga ändamål:

· Nödvändiga funktioner för att webbplatsen ska fungera korrekt och säkert

· Valbara funktioner som förbättrar och anpassar webbplatsen för en bättre användarvänlighet

· Marknadsföring, i syfte att kunna leverera för dig relevanta annonser och mäta hur effektiva de är

Nödvändiga funktioner

Den vanligaste formen av cookies som Casino Cosmopol använder är förstapartscookies för nödvändiga funktioner – även kallade funktionscookies. Inom detta område återfinner du funktioner som till exempel att du hålls inloggad trots att du byter sida, att ett köp inte försvinner frånvarukorgen, att webbplatsen kommer ihåg om du sagt ja eller nej till någon form av cookie tidigare, att du tagit del av någon viktig information som berör din avtalsrelation med Casino Cosmopol, att inställningar du har begärt finns kvar när du återvänder till webbplatsen, att filmklipp och bilder visas korrekt för din specifika skärmstorlek och upplösning.

Det är inte möjligt att använda Casino Cosmopols webbplats utan att acceptera funktionscookies eftersom den då helt enkelt slutar fungera på ett korrekt sätt.

Du kan dock alltid radera din cookiehistorik i din webbläsare och då försvinner även funktionscookies, men när du återvänder så sätts nya.

Valbara funktioner

Dessa cookies tillåter webbplatsen att komma ihåg användarens webbplatspreferenser och val de gör på webbplatsen, exempelvis användarnamn, region och språk etc. Vi säkerställer att alla personuppgifter som kan identifiera dig som individ är avidentifierade och vi behåller enbart information om tex skärmstorlek, kategori av terminal (dvs dator, mobil, surfplatta) och liknande.

Marknadsföring

· Riktad annonsering genom annonsnätverk eller direkt hos publicister

Casino Cosmopol samlar in information om dig som besökare eller kund på vår webbplats via cookies. Detta gör vi för att kunna känna igen din webbläsare när du lämnat vår webbplats för att kunna rikta annonsering som vi tror är mer relevant för dig när du kommer till en webbplats som vi annonserar på. Detta kallas även ”remarketing/retargeting”.

Varje gång du besöker vår webbplats där vi använder oss av denna typ av cookies med en webbläsare som tidigare inte besökt just denna webbplats så får du information om denna användning. Du får då även möjlighet att motsätta dig att just Casino Cosmopol samlar in information. Väljer du att inte motsätta dig användningen i detta skede anses du ha accepterat Casino Cosmopols användning av cookies för detta syfte och nästa gång du besöker samma webbplats med samma webbläsare finns denna inställning kvar i cookien.

Om du vid ett tidigare tillfälle accepterat dessa cookies men nu vill motsätta dig måste du först rensa denna cookie från din webbläsare. Nästa gång du besöker webbplatsen kommer du då att få frågan på nytt.

Värt att påpeka är dock att du kan komma att se annonser från Casino Cosmopol på andra webbsidor även om du motsatt dig cookies för annonsering. Skillnaden är då att de kanske inte upplevs som helt relevanta för dig.

· Kunna ge dig en mer relevant marknadsföring

Cookies i marknadsföringssyfte hjälper oss och våra samarbetspartners att visa personanpassade och relevanta annonser baserade på ditt surfbeteende hos oss, även när du senare besöker andra webbplatser. Cookies i kategorin används för riktad marknadsföring och profilering, oavsett vilken eller vilka enheter du har använt. Information som samlas in för dessa ändamål kan även kombineras med kund- och trafikdata vi har om dig, om du lämnat ditt samtycke till att vi får använda din trafikdata för marknadsföring och inte invänt mot användningen av din kunddata i marknadsföringssyfte.

· Statistik och analys

Casino Cosmopol samlar in data för analys och statistik för att kunna följa och analysera trafiken på vår webbplats.

Vad är en cookie?

En traditionell cookie är en liten textbaserad datafil som en webbserver ber om att få spara i din webbläsare. Genom att innehållet i cookien i allmänhet skickas tillbaka med varje förfrågan till den aktuella webbplatsen är det möjligt för servern att hålla reda på besökarens preferenser, beteende eller identitet (i den mån den är känd).

Cookies kan vara temporära eller beständiga. Temporära cookies (även kallade ”sessionscookies”) försvinner från din webbläsare när du stänger webbläsaren. Beständiga cookies sparas i din webbläsare tills det att de når sitt utgångsdatum, men varje gång du återvänder till en webbplats förlängs giltighetstiden.

Man skiljer också på förstaparts- och tredjepartscookies. Cookies som placeras ut av den webbplats som du besöker (i detta fall Casino Cosmopol) kallas för förstapartscookies, medan tredjepartscookies sätts av ett företag som webbplatsinnehavaren har ett samarbete med eller köper tjänster ifrån. Syftet med tredjepartscookies är oftast att sammanställa statistik om besökarnas surfvanor eller att skaffa underlag för riktad marknadsföring på andra webbplatser till exempel via digitala annonsnätverk. Många webbläsare ger besökaren möjlighet att blockera tredjepartscookies utan att samtidigt blockera förstapartscookies.

Casino Cosmopols definition av cookies

I enlighet med Post- och Telestyrelsens tolkning av LEK – lagen om elektronisk kommunikation – betraktar vi förutom traditionella cookies även liknande tekniska lösningar där information lagras och hämtas från besökarens terminal som cookies. Det innefattar standardbaserade lösningar som Web Storage, IndexedDB och andra lösningar (till exempel Flash cookies och pixlar), även om de inte visas och kontrolleras på samma sätt som traditionella cookies. Även så kallad fingerprinting, det vill säga när användaren följs med hjälp av mer eller mindre unikt identifierande egenskaper i till exempel webbläsaren, omfattas av Casino Cosmopols definition av cookies. Casino Cosmopol använder inte nödvändigtvis alla dessa spårningstekniker, men vi har valt att harmonisera vår definition med tillsynsmyndighetens för enkelhetens skull.

Vi använder fortsättningsvis samlingsbegreppet ”cookies” för alla ovanstående lösningar i denna information.

Cookies och behandling av personuppgifter

När en besökare går in på Casino Cosmopols webbplats samlas personuppgifter in via cookies för olika ändamål och då regleras dessa behandlingar av EU:s dataskyddsförordning GDPR och den svenska Dataskyddslagen. För mer information om behandling av personuppgifter läs Casino Cosmopols information om behandling av personuppgifter.

Hur använder Casino Cosmopol cookies?

Vi använder oss av cookies för nedan huvudsakliga ändamål:

· Nödvändiga funktioner för att webbplatsen ska fungera korrekt och säkert

· Valbara funktioner som förbättrar och anpassar webbplatsen för en bättre användarvänlighet

· Marknadsföring, i syfte att kunna leverera för dig relevanta annonser och mäta hur effektiva de är

Nödvändiga funktioner

Den vanligaste formen av cookies som Casino Cosmopol använder är förstapartscookies för nödvändiga funktioner – även kallade funktionscookies. Inom detta område återfinner du funktioner som till exempel att du hålls inloggad trots att du byter sida, att ett köp inte försvinner frånvarukorgen, att webbplatsen kommer ihåg om du sagt ja eller nej till någon form av cookie tidigare, att du tagit del av någon viktig information som berör din avtalsrelation med Casino Cosmopol, att inställningar du har begärt finns kvar när du återvänder till webbplatsen, att filmklipp och bilder visas korrekt för din specifika skärmstorlek och upplösning.

Det är inte möjligt att använda Casino Cosmopols webbplats utan att acceptera funktionscookies eftersom den då helt enkelt slutar fungera på ett korrekt sätt.

Du kan dock alltid radera din cookiehistorik i din webbläsare och då försvinner även funktionscookies, men när du återvänder så sätts nya.

Valbara funktioner

Dessa cookies tillåter webbplatsen att komma ihåg användarens webbplatspreferenser och val de gör på webbplatsen, exempelvis användarnamn, region och språk etc. Vi säkerställer att alla personuppgifter som kan identifiera dig som individ är avidentifierade och vi behåller enbart information om tex skärmstorlek, kategori av terminal (dvs dator, mobil, surfplatta) och liknande.

Marknadsföring

· Riktad annonsering genom annonsnätverk eller direkt hos publicister

Casino Cosmopol samlar in information om dig som besökare eller kund på vår webbplats via cookies. Detta gör vi för att kunna känna igen din webbläsare när du lämnat vår webbplats för att kunna rikta annonsering som vi tror är mer relevant för dig när du kommer till en webbplats som vi annonserar på. Detta kallas även ”remarketing/retargeting”.

Varje gång du besöker vår webbplats där vi använder oss av denna typ av cookies med en webbläsare som tidigare inte besökt just denna webbplats så får du information om denna användning. Du får då även möjlighet att motsätta dig att just Casino Cosmopol samlar in information. Väljer du att inte motsätta dig användningen i detta skede anses du ha accepterat Casino Cosmopols användning av cookies för detta syfte och nästa gång du besöker samma webbplats med samma webbläsare finns denna inställning kvar i cookien.

Om du vid ett tidigare tillfälle accepterat dessa cookies men nu vill motsätta dig måste du först rensa denna cookie från din webbläsare. Nästa gång du besöker webbplatsen kommer du då att få frågan på nytt.

Värt att påpeka är dock att du kan komma att se annonser från Casino Cosmopol på andra webbsidor även om du motsatt dig cookies för annonsering. Skillnaden är då att de kanske inte upplevs som helt relevanta för dig.

· Kunna ge dig en mer relevant marknadsföring

Cookies i marknadsföringssyfte hjälper oss och våra samarbetspartners att visa personanpassade och relevanta annonser baserade på ditt surfbeteende hos oss, även när du senare besöker andra webbplatser. Cookies i kategorin används för riktad marknadsföring och profilering, oavsett vilken eller vilka enheter du har använt. Information som samlas in för dessa ändamål kan även kombineras med kund- och trafikdata vi har om dig, om du lämnat ditt samtycke till att vi får använda din trafikdata för marknadsföring och inte invänt mot användningen av din kunddata i marknadsföringssyfte.

· Statistik och analys

Casino Cosmopol samlar in data för analys och statistik för att kunna följa och analysera trafiken på vår webbplats.